Gratis bok till landets 7-åringar!

av Gratisprinsessan

Under Världsbokveckan 23–29 april delas 30 000 böcker ut gratis till sjuåringar i Sverige.
Alla sjuåringar som kommer fram till kassan i bokhandeln (gäller bokhandlare som är medlemmar i Svenska Bokhandlareföreningen) och säger koden ”Läsa är kul!” under Världsbokveckan får en gratis bok!

gratis bok till landets sjuåringar

Läs för livet! Under världsbokveckan 23–29 april delas 30 000 böcker ut gratis till alla sjuåringar i Sverige. Bakom initiativet står Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen och Svenska Bokhandlareföreningen genom Världsbokfonden.

En del barn knäcker läskoden fort och lätt, andra får kämpa längre. Men under våren i ettan är många där eller på god väg. I den stolta kodknäckarstunden behöver man mycket uppmuntran för att gå vidare!

Alla sjuåringar som kommer fram till kassan i bokhandeln* och säger koden ”Läsa är kul!” under Världsbokveckan får en särskilt framtagen bok, som består av två titlar och kan läsas från två håll: lättläst-boken Vi vill ha disco!av Helena Bross (Bonnier Carlsen) och serieboken Trollskogen av John Holmvall (Rabén & Sjögren). Böckerna ger igenkänning, spänning och glädje på den fortsatta vägen mot flyt och läsförståelse.

Rabén & Sjögrens satsning på serieböcker för barn är en del i förlagets strävan att sänka trösklarna till läsningen. Samtidigt som Trollskogen delas ut i 30 000 exemplar släpps också fyra nya serieböcker: Välkommen till Skogsbingelskolan av Mårten Melin och Joakim Gunnarsson, Katten Nils av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson, Ariol – Superhästen av Emmanuel Guibert och MarcBoutavant samt Mamma Mu och Kråkan på utflykt av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist.

* Gäller bokhandlare som är medlemmar i Svenska Bokhandlareföreningen

I serieboken Trollskogen ger debutanten John Holmvall nytt liv åt de väsen vi känner igen från våra folksagor och från John Bauers bildvärld: älvor, troll och häxor. Uppföljaren Vilse i Trollskogen kommer i maj.

Världsbokveckan: 1995 instiftade Unesco Världsbokdagen som infaller 23 april varje år. Traditionen härstammar från Katalonien i Spanien och början av 1900-talet. Svenska Bokhandlareföreningen har utökat dagen till en hel vecka och firar Världsbokveckan, som under 2016 infaller 23–29 april.

Världsbokfonden: I Världsbokfonden fonderas av bokhandeln insamlade medel. För varje såld barn- och ungdomsbok under Världsbokveckan går två kr oavkortat till insatser för att främja barns läsande.

3 kommentarer

Ela 2016-04-21 - 13:35

Kan man använda rabattkuponger som man hittar i matbutiker på Ö&B och Rusta? Tacksam för svar 🙂

Gratisprinsessan 2016-04-21 - 13:44

Man kan använda på Öob (men de kan vara lite kinkiga när det gäller varor som är med i reklambladet). Det går inte att använda kuponger på Rusta.

Ela 2016-04-24 - 11:32

Okej tack för infon! 🙂

Kommentarer är avstängda.